Kitteninformatie

Kitteninformatie

Een kitten van Ask och Embla groeit zoveel mogelijk op met een mama en een papa in de buurt. Ook een oom en tante kan nooit kwaad bij het socialiseren van een kitten. Naast alle katten, is ook oom Wodan (Appenzeller) er om op ze te passen. En als ze oud genoeg zijn en binnen alles is ontdekt mogen ze begeleid en onder toezicht van moeders de ren in en later de tuin ontdekken.

Kittenbezoek 
Op afspraak en doorgaans vanaf de leeftijd van +/- 4 weken, tenzij de gezondheid van moeder of de kittens dat niet toelaat.

Prijs en aanbetaling
Wij vragen in principe €900,- per kitten, als we hier vanaf wijken melden wij dit op de pagina van het betreffende nestje.
Voor witte kittens, die na een BEAR-test niet doof  blijken, vragen wij €1200,-. Is een kitten wel doof, dan zal het geholpen verhuizen en vragen wij €800,-.
Om een kitten te reserveren vraag ik een aanbetaling van € 400,- als intentieverklaring het kitten een goed thuis te bieden.

Verkoopcontract
Het welzijn van onze katten en kittens is voor ons erg belangrijk. Om deze – en een aantal andere – reden(en) verlaten onze kittens de cattery met een verkoopcontract.
Dit verkoopcontract is vooraf bij ons op te vragen en in te zien. Dit contract is er niet alleen voor ons, maar ook voor u als koper.

Kittens van Cattery Ask och Embla

 • Krijgen een NeoCat stamboom mee.
 • Verkoopcontract.
 • Worden gechipt en geregistreerd op de naam van de nieuwe eigenaar. Hier hoort dan ook het Europese paspoort bij.
 • Worden ontwormd, als dat nodig is.
 • Kittens worden eerst getiterd vorens zij met levendverzwaktentmiddel worden gevaccineerd. (lees ook: ‘Vaccineren‘)
 • Kittens worden in hun 15de week gecastreerd/ gesteriliseerd, zodat ze met hun 16de week kunnen verhuizen. (lees ook: ‘Vroegcastratie‘)
 • Natuurlijk het kittenstarterpakket:
  • een usb met alle foto’s en extra informatie
  • 3 kilo KVV en/ of barfpakketjes
  • een mapje met het aankoopcontract en informatie over voeding.

Wanneer het kitten verhuist binnen de Europese Gemeenschap en 3 maanden of ouder is, schrijft de EU regelgeving voor dat het minimaal 21 dagen voorafgaand aan de grensoverschrijding tegen rabiës geënt moet zijn. De enting en andere bijkomende kosten van het kitten invoeren zijn voor de eigenaar.

Een kitten in huis nemen vraagt meer dan beetje eten, beetje water en een kattenbak. Verdiep u in het houden van katten als huisdier.
Gezien het feit dat sommige mensen allergisch zijn voor katten, is het belangrijk dat u dit vóór de aanschaf van een kat onderzoekt, door het bezoeken van een ruimte waar katten verblijven (een asiel, of vrienden/kennissen die huisdieren hebben). Een kat wordt gemiddeld 15 tot 20 jaar oud. Het is verstandig om van tevoren goed te bedenken of u bereid bent al deze jaren voor uw nieuwe huisgenootje te zorgen.
Katten kunnen verharen; gaat u zich wellicht niet storen aan de haren op het bankstel? En wat wanneer de kat een keertje in de gordijnen hangt, of een vaas omstoot? Ook iets om goed over na te denken zijn de kosten die voortvloeien uit de aanschaf en het bezit van een huisdier. Niet alleen voer, maar ook met eventuele dierenartskosten dient u rekening te houden.

Elk kitten verdient een goed en blijvend  thuis. Er kan natuurlijk door omstandigheden besloten moeten worden de kitten toch een ander nieuw thuis te geven.
Neem dan alsjeblieft eerst contact op met ons, zodat we samen opzoek kunnen naar een nieuw thuis, of dat de kat bij ons terug komt.

Kittens groeien helaas, maar ook zeker gelukkig, niet gratis op.
Zo kan de kosten voor 1 kitten al aardig oplopen.
– Stamboom (€15,-)
–  1x titerbepaling voor 1x vaccinatie (€80,-)
– Voeding (€100,-)
– Kattengrit (€40,-)
– Ontworming en ontvlooien (€22,50)
– Paspoort en chip (€36,-)
– Registratie van chip bij NDG (€6,-)
– Voor de poes extra voeding tijdens dracht en zoogperiode (€ 150,-)
– Per dierenartsbezoek bij 4 kittens (€17,50 per kitten)
– Reiskosten wegbrengen kitten naar nieuw baasje (€50,- per kitten)

Overige kosten
– Vervoerskosten naar dierenarts en terug (€17,50)
– Lidmaatschap Neocat, zodat er stambomen uitgegeven kunnen worden(€25,-)
– Werpkist of spullen die vervangen moeten worden voor in de werpkist (€80,-)
– FIV/FeLV test beide ouders (€100,-)
– Indekken voor als er wat tijdens de bevalling mis gaat (€300,- tot €800,-)
– Indekken voor een kitten dat problemen heeft (€500,- tot €900,-)
– Dekkater van buiten eigen Cattery (€350,- tot €700,-)

Ik hanteer een koopcontract, die bij de overdracht van het kitten door mij en de nieuwe eigenaar wordt ondertekend.
U kunt, wanneer u mij dat verzoekt, een voorbeeldovereenkomst per mail ontvangen wanneer u serieuze interesse in een kitten heeft.